Abonneren  Inloggen

PressOn biedt leertraject

25 januari 2019

Jonge mensen, voor wie het even niet mee zit maar wel graag willen, kunnen in de kleinschalige drukkerij PressOn in Deventer een leertraject volgen. Het doel: concrete kansen op een baan of terugkeer naar school.

De kansen worden via een samenwerking met Stichting Mojo 51 aangeboden. Het ook in Deventer gevestigde Mojo51 zet zich in voor kinderen, jongeren en jong volwassenen die door financiële en sociale belemmeringen minder kansen in de samenleving dreigen te krijgen. De site stedendriehoek.net geeft via een verslag deze week een inzicht over de huidige situatie. Mojo 51 woordvoerder Isla: ‘Wij hebben al heel wat jonge mensen begeleid naar een werkplek of opleiding. Bij ons leren zij om te denken in mogelijkheden en de arbeidsmarkt te ontdekken. Werkervaring doen ze op in onze drukkerij PressOn.’ Het traject duurt maximaal zes maanden. Over PressOn zegt het verhaal dat er regelmatig voor bedrijven gewerkt wordt. ‘Wij hebben bijvoorbeeld tasjes gedrukt voor de lokale Rabobank en hoodies voor El Popo. Recent is er een samenwerking ontstaan met een vijftal kunstenaars. Zij hebben ontwerpen gemaakt, die worden gedrukt in zeer gelimiteerde oplage.’ Geïnteresseerden kunnen meer lezen op stedendriehoek.net.