Abonneren  Inloggen

Kampert Nauta en Print.com nemen TMB Print & Sign over

6 februari 2019

Per 1 januari 2019 wordt met terugwerkende kracht het grafische fullservice-bedrijf TMB Print & Sign door Print.com en Kampert-Nauta overgenomen. Dat maakte Marco Aarnink, directeur van Print.com zojuist bekend tijdens de drukbezochte Vakdag Print & Sign van het vakblad PRINTmatters.

Beide partijen waren op zoek naar een eigen productiefaciliteit op het gebied van print en sign. Hun paden kruisten zich bij gezamenlijke partner TMB.
TMB Print & Sign uit Schijndel is al 25 jaar actief in de grafische branche. Het bedrijf werd in 1991 opgericht door Theo Beekmans. In 2004 nam zoon Mark Beekmans de leiding over van het bedrijf met inmiddels 17 specialisten. Begin 2018 verhuisde de digitale drukkerij, complete binderij en signafdeling van TMB naar een nieuwe, uiterst moderne locatie in het Brabantse Schijndel om verder te kunnen groeien. 


Blik op de productie bij het overgenomen TMB Print & Sign in Schijndel

Uitrusting digitale drukkerij
De digitale drukkerij beschikt over 2 HP Indigo’s 12000 en diverse afwerkingsapparatuur. Daarnaast is het bedrijf uitgerust met 2 x Océ Colorado, 2 x HP Latex, 2 x Océ Flatbed, diverse Solvent-printers en 2 Zünd-snijtafels. Kortom: een goed geoutilleerde drukkerij met een ervaren team. 

Toelichting Marco Aarnink, Print.com
In de zomer van 2017 trok Marco Aarnink, oprichter en oud-eigenaar van Drukwerkdeal, de stoute schoenen aan en kocht de domeinnaam Print.com. Vanuit een diepe passie voor print bouwen Marco en zijn team aan dit nieuwe printplatform. Het eerste onderdeel is live: een gesloten webapplicatie waar professionals in twee stappen print, sign en large format bestellen. Print.com werkt nauw samen met een selecte groep leveranciers. In januari werd de textieldrukkerij Brezo in Kampen al overgenomen door Print.com. Door TMB over te nemen is de eigen productie van deze nieuwe internetdrukkerij nu breed doorgetrokken.
Marco Aarnink meldt in een persbericht: ‘Samen met Mark Beekmans zijn we al enige tijd op weg om TMB te optimaliseren. Dit doen we door een stuk automatisering en techniek aan te sluiten bij onze behoefte als internetdrukker. Een persoonlijke klik bracht het gesprek op een ander onderwerp: een mogelijke overname. TMB is een pareltje, een bedrijf met oog voor detail. Daarnaast is TMB door haar ligging de ideale productiepartner als het gaat om de aanleverdeadlines bij logistieke partners.
Kampert-Nauta, net als Print.com klant bij TMB, had ook de wens voor een eigen productiebedrijf. Al gauw zaten we samen om tafel. Met Kampert-Nauta erbij kunnen we nog meer investeren en TMB verder klaarstomen voor een prachtige toekomst.’

Nadere toelichting Marco Aarnink op Vakdag Print & Sign
Tijdens een keynote presentatie op de Vakdag Print & Sign.meldde Aarnink het print- en signsegment 'persoonlijk het leukste marktsegment' te vinden. 'Samen gaan we aan een mooie toekomst voor TMB werken, ook in het internetsegment. We hebben heel bewust ook geografisch voor Schijndel gekozen. Onze carriers zoals DHL zitten allemaal in en rond het nabij gelegen Eindhoven.'


Marco Aarnink over de opmaat naar de overname van TMB: 'Samen met Mark Beekmans zijn we al enige tijd op weg om TMB te optimaliseren. Dit doen we door een stuk automatisering en techniek aan te sluiten bij onze behoefte als internetdrukker'

Toelichting Richard Kampert, Kamper-Nauta

Kampert-Nauta uit Oss (onderdeel van Koninklijke drukkerij Em. de Jong) is een gevestigde naam in de grafimediawereld. Het bedrijf is een koploper op het snijvlak van media, ICT en print. Met een innovatieve aanpak en intelligente oplossingen werkt Kampert-Nauta zowel voor (inter)nationale A-merken als het kleinere MKB.
Richard Kampert: ‘Er zijn weinig aanbieders van print en sign in het huidige landschap die puur productmatig in plaats van projectmatig werken. TMB heeft deze transitie enkele maanden geleden al in gang gezet en was daardoor een voor de hand liggend productiebedrijf voor zowel Print.com als voor ons. De meeste print- en signbedrijven werken complete projecten af en zijn qua orderflow niet ingericht op “losse” en veelal kleine orders. Dat is voor een internetdrukker als Print.com wel nodig. Ook bij Kampert-Nauta zochten we met name voor ons retailkanaal een productiebedrijf dat volledig geautomatiseerd kleine- en stuks-orders kan verwerken.’


Een tweede blik op het machinepark bij TMB Print & Sign 

De toekomst van TMB
Nu TMB is overgenomen zal het bedrijf de nodige optimaliseringsslagen maken om verdere groei binnen het retail- en internetsegment te bewerkstelligen. Zo wordt er direct geïnvesteerd in verdere automatisering, large format printcapaciteit en de bijbehorende afwerking. Mark Beekmans blijft operationeel leidinggeven aan TMB. Het bedrijf zal standalone blijven draaien in Schijndel en zal zijn huidige en toekomstige klanten volgens alle betrokkenen nog beter kunnen bedienen.