Abonneren  Inloggen

Flatbed-primeur bij Andi

22 februari 2019

Andi Smart Print Solutions heeft als eerste printbedrijf in Nederland en Europa de Océ Arizona 1380GT flatbed-printer, inclusief roll media optie, geïnstalleerd.

Canon Europe lanceerde deze printerserie voor midvolume sign- en displayproducenten op 4 februari, met als doel haar klanten te helpen efficiënter te produceren en in te spelen op de behoefte aan meer gevarieerde toepassingen. Door de installatie van deze hoogwaardige printer is Andi nog beter in staat te anticiperen op veranderende klantwensen en nieuwe markten te betreden.
De plaatsing van de nieuwe printer is voorafgegaan door een testperiode die Andi Smart Print Solutions in samenwerking met Canon heeft vormgegeven om de Océ Arizona 1380GT flatbed-printer, voorafgaand aan zijn lancering, in een bedrijfsomgeving te kunnen testen. De printer is daarbij op verschillende materialen getest, en de resultaten waren zeer positief. Andi gaat de hoogwaardige printer, naast standaard werk op onder andere posters en scrim banner, inzetten voor de verwerking van andere uitdagende materialen, zoals glas, honingraatkarton, tegels en aluminimum sandwichpanelen. Andi is al vele jaren klant van Canon en plaatste eerder een Océ VarioPrint i300 en Océ Colorstream 3900 voor het printen van boeken en verschillende printers uit de Canon imagePRESS-serie voor de verwerking van grafisch drukwerk.

Strategische stap
De installatie van de nieuwe printer is een strategische stap van Andi om haar printerpark aan te passen aan veranderende klantbehoeften. Onder het nieuwe label ‘Blueprint Visuals’ wil Andi onderscheid bieden op het gebied van signing en XL printing. ‘Met de ingebruikname van de Océ Arizona 1380GT flatbed-printer maken we opnieuw een grote stap in kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Alle afbeeldingen zien er haarscherp uit, de kleurenrange is veel groter en dankzij de nieuwe led-technologie is de printer bovendien geruisloos,’ vertelt Dave Kremer van Blueprint Visuals. ‘Ook zijn we erg enthousiast over de nieuwe Océ Arizona XPERT-software, waardoor het mogelijk is zelf hotfolders aan te maken, waarin we precies kunnen vastleggen wat we voor welke klant hebben gemaakt en we deze instellingen eenvoudig kunnen (re)activeren. Met deze installatie zijn we de eerste in Nederland en Europa en dat is iets om trots op te zijn.’

‘Andi heeft een primeur in Europa met de ingebruikname van Océ Arizona 1380GT flatbed-printer. Tijdens de introductie van nieuwe producten en oplossingen werkt Canon vaak op basis van ‘customer trials’ om eindproducten te testen in een bedrijfsomgeving en feedback te krijgen van klanten om laatste aanpassingen door te kunnen voeren. We zijn erg blij dat Andi bereid was om hieraan een bijdrage te leveren. Dat illustreert de prettige manier waarop we al jarenlang met elkaar samenwerken,’ vertelt Job Frans, Channel Manager van Canon.

Nieuwe oplossingen voor maximale productiviteit
De Océ Arizona 1300-serie is ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van klanten die hun eerste flatbed- of hybride printer willen upgraden naar een productiever model: een efficiënte printer met hoge printkwaliteit, maximale uptime en de veelzijdigheid en flexibiliteit om bij een veelvoud aan toepassingen een nog breder scala aan printmedia te kunnen verwerken. De Océ Arizona 1300-serie is geschikt voor bedrijven die tot 15.000 m² per jaar produceren en biedt printsnelheden tot 52,8 m² per uur. Deze nieuwe serie bestaat uit zes modellen. Deze zijn allemaal vanaf de basis ontworpen voor maximaal gebruiksgemak en betrouwbaarheid.

Om de inzetbaarheid te maximaliseren, zijn de Océ Arizona 1300-printers de eerste Océ-flatbed-modellen met LED-curing. Dit biedt de mogelijkheid om naar behoefte vanuit de stand-by-modus te printen zonder dat het nodig is te wachten tot UV-lampen zijn opgewarmd. Deze technologie maakt het daarnaast mogelijk te werken met een nog breder scala aan toepassingen op vrijwel alle harde of flexibele printmedia. Daarnaast brengt het de verwerking van uitdagende substraten - zoals canvas, hout, tegels en glas - binnen handbereik. De LED-UV-inkten die door de nieuwe modellen worden gebruikt, zijn UL GREENGUARD Gold-gecertificeerd. Dit betekent dat de geprinte toepassingen ook veilig binnen kunnen worden gebruikt in omgevingen als scholen, medische centra of winkels. Canon is de enige aanbieder van digitale flatbed-technologie die nu zowel traditionele als LED-curing-oplossingen biedt, waardoor klanten hun printer voor bijna elke toepassing kunnen inzetten.

Met de optionele inkten lichtcyaan (LC), lichtmagenta (LM), vernis en witte inkt plus de verbeterde screening stellen deze nieuwe flatbed-printers klanten in staat hoogwaardige eindresultaten te produceren. Dit betekent dat ook bij toepassingen als foto- en kunstafdrukken een superieure kwaliteit wordt bereikt. Voor klanten die hun aanbod willen uitbreiden, kan de Océ Arizona 1300-serie worden gecombineerd met de Océ Touchstone printoplossing die de productie van hoogwaardige prints met textuureffecten mogelijk maakt. Er is ook een extra Roll Media-optie beschikbaar voor de verwerking van flexibele media die tegelijkertijd de productie optimaliseert.

Foto: Dave Kremer (links) en Roger Raven, verantwoordelijk voor het merk Blueprint Visuals binnen Andi.