Abonneren  Inloggen

Eigenaar textieldrukkerij: problemen drukpers oorzaak faillissement

21 augustus 2020

De rechtbank Overijssel heeft op 19 augustus het faillissement uitgesproken over Color4CottonCreations B.V. in Enschede. De eigenaar van de onderneming wijt het faillissement aan problemen met de Oostenrijkse drukpers.

Het leek een goed idee. Textiel terug naar Enschede en klanten hun eigen handdoeken met eigen beelden laten bestellen in kleine oplagen. ‘In China moet je vanaf vijfduizend stuks bestellen en is de levertijd vier maanden,’ zei oprichter Henk Greftenhuis een paar jaar teug tegen tubantia.nl die nu schrijft over het faillissement.

Digitaal drukken

Color 4 Cotton Creations leverde met negen man geprinte stoffen in heel Europa. Het plan was om in plaats in ‘Verweggistan’ stoffen te laten bedrukken in zeefdruk, dat in Enschede te doen met digitale druktechnieken. De eigenaar schafte digitale productiemiddelen aan. ‘Door de CMYK-kleuren (Cyaan, Magenta, Yellow en Key/zwart) en de extra steunkleuren oranje, blauw en grijs,  kun je elk ontwerp op textiel printen, waardoor je de gaafste handdoeken of gedrukte tassen krijgt.’ Bij Color 4 Cotton draaiden twee digitale printers. Een reactieve- en een pigmentprinter.

Technische problemen, gevolgd door corona

Helaas lijkt er een einde gekomen aan het innovatieve avontuur. De oorzaak was aanvankelijk technisch van aard. Net toen het opgelost leek, sloeg corona toe.
Lees meer op tubantia.nl.