Abonneren  Inloggen

Holbox breidt fors uit in Polen

5 november 2021

Dankzij een sterke stijging van het aantal opdrachten uit de Europese markt, opende Holbox op 1 november de deuren van haar nieuwe, duurzame productielocatie in Gliwice, Polen.

Holbox locaties

De afzetmarkt van het Limburgse familiebedrijf groeit sterk, met name in Duitsland, waardoor een uitbreiding van de productiecapaciteit al enige tijd op de planning stond. Behalve aan Duitse klanten levert Holbox ook aan opdrachtgevers uit Tsjechië, Slowakije, Scandinavië en in toenemende mate in Polen zelf. Afhankelijk van de bestemming in Duitsland worden producties in Nederland, dan wel in Polen gerealiseerd.

“De juiste vakmensen”

Hoewel Gliwice op 350 kilometer van de Duitse grens ligt was een nieuw pand op hetzelfde industrieterrein, waar zich de oude productielocatie bevond, de beste keuze. “In Gliwice beschikken we over ingewerkt personeel dat er al jarenlang werkt. Het zijn mensen op wie je kunt bouwen. Het is heel moeilijk om in deze sector de juiste vakmensen te vinden.”

Verdubbeling van oppervlakte

De opening van de nieuwe productielocatie betekent een verdubbeling van de oppervlakte en een stijging van vier naar twaalf dockshelters. Ook verwacht Holbox haar personeelsbestand in Polen dankzij de opening binnen anderhalf jaar uit te breiden van 150 naar 200 medewerkers.

Bron: Holbox