Abonneren  Inloggen

VVVF lanceert korte film over verf en inkt

3 juni 2022

De VVVF heeft tijdens de coronaperiode achter de schermen gewerkt aan de (online) zichtbaarheid van verf en drukinkt. De brancheorganisatie heeft vier films gemaakt die in de loop van dit jaar beschikbaar komen. Vandaag lanceert de VVVF de eerste korte film die de kijker meeneemt in de bijdrage die verf en inkt leveren aan een duurzamere wereld.

Woningen krijgen een sfeervolle kleur met verf. Bruggen en windmolens zijn bestand tegen weer en wind door de beschermende coating. Op verpakkingen is informatie afgedrukt over bijvoorbeeld het gebruik van medicijnen. Verf en drukinkt vervullen een belangrijke taak, vaak onopgemerkt.

Om de bijdrage van verf en drukinkt breder onder de aandacht te brengen, heeft de VVVF vier korte films laten maken. Elke film kent een apart thema: kleur, duurzaam, bescherming en zorg. In één tot twee minuten nemen de films de kijker mee langs verschillende toepassingen van verf en inkt en de taak die ze daarbij vervullen.

De verf- en drukinktindustrie is aanjager van onderzoek, ontwikkeling en toepassing van hoogwaardige en duurzame producten. Dat komt volop tot zijn recht in de film 'duurzaam' die de VVVF vandaag lanceert. De andere thematische, korte films volgen in de rest van dit jaar.

De VVVF deelt de korte films op social media. Leden van de VVVF kunnen de films ook gebruiken en ze bijvoorbeeld inzetten in presentaties om de voordracht luister bij te zetten. Bekijk de eerste video hieronder.