Abonneren  Inloggen

FuturePrint kondigt EcoSummit 2023 aan

9 december 2022

In september 2012 organiseerde FuturePrint de EcoPrint Show in Berlijn. Een evenement dat zich 100% focuste op duurzame printtechnologie en -productie. Na die eerste EcoPrint Show volgden geen andere edities. Tien jaar later wordt het concept nieuw leven ingeblazen, met de EcoPrint Summit op 6 en 7 juni 2023 in Genève.

In een podcast legt de organisatie uit waarom er destijds geen vervolg kwam. ‘EcoPrint vond plaats op een station in Berlijn, een coole, hippe locatie. We hadden een interessant evenement, met veel inhoud en interessante producten. Er kwamen zo’n 1500 mensen op af en het was een fantastisch evenement. Maar misschien waren we onze tijd een beetje vooruit met het concept duurzaamheid in print,’ aldus Frazer Chesterman. Destijds besloot FuturePrint het evenement niet voort te zetten, maar nu denken ze dat de tijd rijp is voor een event over duurzaamheid. ‘Het is hét probleem van dit moment. We willen het weer nieuw leven inblazen en verder bouwen op de community die we al hebben opgebouwd in de sector duurzaamheid.’

Duurzaamheid is geen bijzaak meer

‘In 10 jaar is er veel veranderd’, voegt Marcus Timson toe. ‘De afgelopen zomer toont aan dat klimaatverandering niet te ontkennen is. En niemand in de branche en in de evenementenwereld tackelt het volledige spectrum van duurzaamheid in de grafimedia. We willen dat dit evenement mensen inspireert tot verandering, en dat er actiepunten uitkomen, een roadmap, kennis die mensen kunnen gebruiken om dingen te verbeteren.’

‘Duurzaamheid is geen bijzaak meer zoals destijds in Berlijn’, vervolgt Timson. ‘Het is overal, en het is nu het belangrijkste issue. Wij vinden dat we als industrie moeten samenkomen en bekijken welke mogelijkheden er zijn, want niemand anders doet er iets aan. En dat hopen we hiermee te bereiken.’

De volledige podcast is hier te beluisteren.

Meer informatie over Ecoprint Summit vind je hier.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de PRINTmatters nieuwsbrief