Abonneren  Inloggen

DWCPRINT investeert in 2 Konica’s

19 januari 2023

De internetdrukker DWCPRINT in Stadskanaal neemt deze maand 2 Konica Minolta 7100 printers in gebruik. En dat heeft voor- en nadelen.

Met deze investering vergroot het bedrijf haar capaciteit met 150%. Martijn ten Pas, eigenaar van digitale drukker DWCPRINT, geeft aan dat de investering in nieuwe apparatuur de kwaliteit bevordert. En omdat het er 2 tegelijk zijn, die de enkele vorige machine vervangen, biedt dat ook meer zekerheid.

Verbeterde leveringsbetrouwbaarheid

‘Met de nieuwe machines (die identiek aan elkaar zijn) hebben we de mogelijkheid om bij uitval van één van de machines door te kunnen produceren op de andere. Omdat beide machines identiek zijn en ook zo geprofileerd worden zal het drukwerk van machine A altijd gelijk zijn aan dat van machine B. Zo verbeteren we onze leveringsbetrouwbaarheid aanzienlijk.’

Voor- en nadelen

De nieuwe digitale drukpersen bieden voor- en nadelen. Onder de voordelen noemt de bedrijfseigenaar onder meer de verbeterde dekking en kleurstabiliteit op papiersoorten met structuur, de mogelijkheid om enveloppen te printen en een velformaat tot 320 x 900 mm.
Als nadelen meldt DWCPRINT dat een aantal opties niet meer mogelijk zijn, zoals drukwerk met de drukkleur "goud" ((goud) folie blijft wel gewoon mogelijk), drukwerk met de drukkleur "wit". Daarbij komt dat de papiersoorten Gekleurd Zwart, Tintoretto Paprika (Rood) en Ginepro (Blauw) verdwijnen.