Abonneren  Inloggen

LEGO minifiguren op kinderpostzegels 2023

18 juli 2023

Voor de 75e editie van de kinderpostzegelactie, van 27 september t/m 4 oktober 2023, slaat Stichting Kinderpostzegels de handen ineen met de LEGO Groep. Dit jaar prijken de iconische LEGO minifiguren op een kleurrijk postzegelvel.

Volgens Marloes Zwagerman, manager Brand Relations Benelux bij de LEGO Groep is de samenwerking een logische stap. ‘Wij willen kinderen laten ontdekken en ervaren dat alles mogelijk is als ze hun verbeeldingskracht en vindingrijkheid de ruimte geven. Tijdens het spelen, maar óók op school, bij de sportclub en thuis. Die boodschap dragen we graag uit samen met Kinderpostzegels. We zijn ontzettend trots dat onze LEGO minifiguren dit jaar op de kinderpostzegels staan.’ Sofie Vriends, directeur van Kinderpostzegels is ook enorm blij met de samenwerking. ‘Samen bouwen we – letterlijk en figuurlijk – aan gelijke kansen voor kinderen. Bovendien is LEGO een begrip in Nederland voor heel veel generaties, net als de kinderpostzegelactie.’

Kinderpostzegels bestaan al sinds 1924. In de beginjaren werden de postzegels verkocht door vrijwilligers. In 1948 stuurt een leerkracht, de heer Verheul uit Waarder de kinderen van zijn school met Kinderpostzegels langs de deuren. Een jaar later krijgt dat idee een landelijk vervolg en ontstaat de kinderpostzegelactie zoals we die nu kennen. De kinderpostzegels met LEGO minifiguren zijn vanaf woensdag 27 september te bestellen, aan de deur en online.

Bezoek de website voor meer informatie.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters