Abonneren  Inloggen

Longlist Small Press Award 2023 bekend

10 augustus 2023

De jury van de Small Press Award heeft de longlist bekend gemaakt voor de prijs van 2023. De Small Press Award, dé competitie voor beeldverhalen in eigen beheer, wordt voor de tweede keer georganiseerd door Cross Comix en Stripdagen Haarlem. Er zijn door 44 deelnemers in totaal ruim vijftig producties ingediend. Daarvan zijn er 11 geselecteerd voor de longlist. De winnaar wordt tijdens Cross Comix, op 22 en 23 september, bekendgemaakt.

De jury, bestaand uit Wasco, Mara Joustra en Berend Vonk, selecteerde deze elf inzendingen voor de longlist (in willekeurige volgorde):

 • Teuntje Fleur - I See You
 • Vera Wolsink - De Aangewezen Eerstgeborene
 • Leau Grégoire - Daar zitten graten in
 • Nik Heemskerk - My Horse Reynard
 • Abel Dijkstra - Kijk Omhoog Yoost
 • Nova de Hoo - Middag, Aand, Oggend
 • May Naomi Blank - Het Jaar van de Kever
 • Bob op 't Land - Plumbum
 • Silke Metz - Ik zie, ik zie wat jij niet ziet
 • Valentine Gallardo - Bloodless
 • Fijke Pellicaan - Het Allerslechtste van mij en de rest van de wereld

‘We zijn blij verrast door de grote diversiteit aan inzendingen en zijn verleid met een grote variatie aan klassieke strips en experimentele werken’, aldus de jury. ‘Dit is een grote stap voorwaarts ten opzichte van de eerste editie vorig jaar. De stripkunst wordt duidelijk serieus genomen door alle inzenders.’

Op 1 september maakt de jury de shortlist van drie inzendingen bekend, waaruit tijdens het Cross Comix festival in Rotterdam op 22 en 23 september een winnaar wordt uitgeroepen. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 1.500 euro en de mogelijkheid een expositie in te richten bij de Stripdagen Haarlem of Cross Comix 2024. De nummers twee en drie ontvangen 500 euro.

Foto: Impressie van de uitreikingen bij de vorige editie. v.l.n.r.: Wouter Gresnigt (3e prijs), juryleden Wasco, Borinka Beeke en Joost Swarte. Fotograaf Rob Bruijnen


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters