Abonneren  Inloggen

Nieuw kunstwerk Shepard Fairey op gevel STRAAT Museum

16 augustus 2023

Op de gevel van STRAAT Museum in Amsterdam prijkt sinds kort een enorme muurschildering van Shepard Fairey. De Amerikaanse straatkunstenaar en activist maakte het imposante werk ‘Raise the Level’ (14 x 14,8 m) ter gelegenheid van zijn grote solotentoonstelling ‘Printed Matters’.

‘Met het kunstwerk vraagt Shepard aandacht voor het verbeteren van de penibele staat van onze planeet en doet hij een oproep om hier samen een bijdrage tot verbetering aan te leveren. Met dit cadeau aan Amsterdam geeft hij een boodschap van hoop af: de grote uitdagingen waar de wereld voor staat, vragen om harmonie en verbinding’, aldus het museum. Voor de mural werkte Shepard samen met de Amsterdamse Niels ‘Shoe’ Meulman. Naast het kunstwerk op de buitengevel maakte Fairey ook een nieuw werk binnen in het museum.

De tentoonstelling ‘Printed Matters: Raise the Level’ werd afgelopen weekend geopend en is nog tot en met 1 oktober 2023 te bezoeken. Er zijn meer dan 130 objecten te zien. Niet eerder was er in Nederland zo’n groots opgezet overzicht van het oeuvre van Shepard Fairey te bewonderen.

Timelapse van de totstandkoming van het kunstwerk

STRAAT Museum

STRAAT, het museum voor street art en graffiti, is gevestigd in een enorme scheepsloods op het NDSM-terrein in Amsterdam. Er worden meer dan 160 gigantische kunstwerken getoond, die ter plekke door internationale kunstenaars zijn gemaakt. De collectie wordt regelmatig uitgebreid, wat bezoekers de kans biedt kunstenaars live aan het werk te zien.

Bezoek de website voor meer informatie.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters