Abonneren  Inloggen
Van onze partner Sidekix

De unboxing experience bij Sidekix

30 augustus 2023

Bij DM acties en e-commerce hebben we het steeds vaker over de zogenoemde unboxing experience. Om voor de consument bij de fysieke ontvangst van het poststuk een bijzonder moment, een beleving, te maken. “You never get a second change for a first impression”. Het mooie is dat je alleen het papier, het product en idee hoeft aan te leveren. De rest verzorgt Sidekix.

Poststukken in cadeauverpakking

Sidekix beschikt o.a. over de Giftwrap 3000, een bijzondere machine die volledig automatisch cadeaus inpakt met dezelfde look & feel als handmatig ingepakte cadeaus. Dus ja, ook met typische vouwpuntjes. Iedereen ontvangt immers toch liever een leuk ingepakt cadeautje dan een bruine doos. De machine biedt zelfs de mogelijkheid om te werken met voorgedrukt papier dat ingedrukt kan worden met een eigen design voor branding op maat. Sidekix heeft recent een succesvolle proef gedraaid met koudfoliedruk metallic gekleurd papier in diverse brievenbus formaten. Dan maak je pas inDRUK!

Digitale unboxing

Niet alleen de fysieke elementen zoals kleuren, papier, karton en wijze van openen van het poststuk bepalen de kracht van een goede unboxing experience. Ook de digitale component speelt daarbij een grote rol. Denk aan het vooraf versturen van een e-mail dat je je poststuk onderweg is; de shipping journey. Of aan het toevoegen van een QR code die leidt naar een videoboodschap of een leuke online vervolgflow. Ook deze digitale componenten nemen we mee in het totale unboxing proces.

Verzendopties

In de wereld van e-commerce is personalisatie essentieel. Ook bij de verzending en ontvangst. Geef de consument de vrijheid om te kiezen: duurzaam verzenden, tijdvakleveringen, afhaalpunt kiezen, speciale bezorgafspraken etc. Alleen al door het aanbieden van al deze opties draag je bij aan een geslaagde unboxing experience.

Meer weten? Weten waarom grafische toeleveranciers en klanten als de Nationale Postcode Loterij, KPN, Swiss Sense, Tony Chocolonely, Pathé Thuis en Swinkels Family Brewers juist voor Sidekix kiezen? Neem dan contact met ze op!

Bezoek de website van Sidekix voor meer informatie