Abonneren  Inloggen

Acket Drukkerij Kartonnage bestaat 140 jaar

15 januari 2024

Acket Drukkerij Kartonnage in Oss, dat actief is op het gebied van verpakkingen van vouwkarton, bestaat 140 jaar.

Acket Drukkerij Kartonnage is uitgegroeid tot een grote speler in het vouwkarton. De onderneming in Oss drukt, stanst, vouwt en plakt verpakkingen voor diverse grote klanten in het food, non-food en specials & luxe segment.

Handels- en krantendrukkerij

‘Op 14 januari 1884 startte Jan Acket met eenvoudige middelen een handels- en krantendrukkerij in de Peperstraat in Oss. De eerste krant (een weekblad) “De Stad Oss” kwam in februari 1884 uit.’ Dat meldt het bedrijf op LinkedIn in een terugblik op het ontstaan en de ontwikkeling van de activiteiten.

Unilever

‘Enkele jaren later werden er, naast de krant, ook handelsdrukwerk en verpakkingswikkels gemaakt. De margarineproducenten Jurgens en Van den Bergh (de voorlopers het huidige Unilever) worden een van de eerste verpakkingsklanten. Het bedrijf groeit hard gedurende de daaropvolgende decennia en daarom verhuist Acket in 1963 naar een nieuwe locatie aan de Gasstraat Oost in Oss. In de loop der jaren is deze locatie verder uitgebouwd tot een modern productiebedrijf.’

Investeren in de toekomst

Inmiddels staat de 5e generatie aan het roer van het familiebedrijf en wordt er nog altijd volop geïnvesteerd in de toekomst. Acket Drukkerij Kartonnage is uitgegroeid tot een grote speler in het vouwkarton. De onderneming drukt, stanst, vouwt en plakt verpakkingen voor diverse grote klanten in het food, non-food en specials & luxe segment.

Beeld: Google Streetview