Abonneren  Inloggen

SCREEN plaatst megaprinter voor verpakkingen

19 januari 2024

Er zijn printers waarmee je een A4-tje van kleur kan voorzien en je hebt printers op industriële schaal. Bij SCREEN hebben ze de smaak te pakken. Deze onderneming plaatst in juni de eerste 22 meter lange inkjet verpakkingsdrukpers.

Die eerste plaatsing, bij Chiyoda Gravure Corporation in Japan, betreft de Truepress PAC 830F met een high-speed op water gebaseerde inkjet systeem voor voedselveilige flexibele verpakkingen. De machine kan media aan tot 830 mm breed en haalt met CMYK + wit een snelheid van 75 meter per minuut met een resolutie van 1200 dpi.

Voordelen ten opzichte van flexo en offset

De kwaliteit van wat conventionele drukkers in flexo of in offset produceren, maar dan met alle voordelen van de digitale component. Ideaal voor kleinere oplages -geen platen of cilinders nodig-, meerdere versies tegelijk tot personaliseren aan toe. Ook maakt dit dat merkeigenaren kunnen werken aan het wegnemen of verkleinen van voorraden.