Abonneren  Inloggen

PostNL introduceert postzegel voor nieuwe gewichtsklasse 50-350 gram

1 maart 2024

PostNL geeft vanaf vandaag een speciale postzegel uit voor zendingen van 50 t/m 350 gram. Deze nieuwe gewichtsklasse is begin dit jaar ingevoerd. Frankeren voor de nieuwe gewichtsklasse was al sinds 1 januari mogelijk met frankeermachine, digitale postzegel, postzegelcode en baliefrankeerstroken. Nu is ook een bijpassende frankeerpostzegel verkrijgbaar, met de frankeerwaarde € 3,70.

Met ingang van 2024 heeft PostNL de gewichtsklassen 50-100 gram en 100-350 gram samengevoegd. Het nieuwe postzegelvel ‘50-350 gram’ telt 5 postzegels en maakt deel uit van het basisassortiment van PostNL. Het ontwerp van de nieuwe postzegels is gemaakt door de grafisch ontwerpers Haico Beukers en Marga Scholma uit Driehuis. In hun ontwerp zijn 3 hoofdletters G met elkaar vervlochten en lopen door op de aangrenzende postzegels en op de velrand. De gebruikte pastelkleuren komen uit het illustratiekleurpalet van de nieuwe huisstijl van PostNL.

Bron en afbeelding: PostNL


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief